torsdag 10 mars 2011

Fredag 11/3

Innan tisdag 15/3 skall ni gå in på http://www.maktverktyg.com/ och mäta er makt. Testet består av tolv frågor och när det är klart får ni ut en siffra som visar er makt. När ni har gjort mätningen vill vi att ni skriver ner siffran och svarar på följande frågor:

- Vilken faktor påverkar mest vilken makt ni har?
- Blev ni förvånade över resultatet? varför/varför inte?
- Mäter testet makt? varför/varför inte?
- Vilka faktorer kommer att ändra sig över tid? Och inte?

Skriv in som kommentarer i bloggen och skriv under med ert namn - anonyma kommentarer tas bort.

27 kommentarer:

 1. fick 5.89.

  Jag tror kontakter spelar mest roll.

  blev ej förvånad, nån i min ålder har inte direkt tonvis med makt.

  Det finns nog så många otroligt små saker som bestämmer makt så jag tror ej detta testet är att lita på, med tanke på att det endast var 12 frågor.

  Min års inkomst kommer förmodligen att ändras med tiden och jag kan hinna få mera kontakter, men vart jag är och vem jag är lär inte bara ändras sådär.

  //David Hedin NV1B

  SvaraRadera
 2. Jag fick 4,7. 1. Jag tror att kunskap och kontakter påverkar vilken makt vi ungdomar har. 2. Jag blev inte direkt förvånad , på grund av att jag visste på förhand att jag inte har någon hög maktpositon. Jag tror det är ytterst ovanligt att en person min ålder har hög makt. 3. Testet mäter makt i viss utsträckning, men jag tror det är svårt att mäta någons makt med 12 inte specielt detaljerade frågor. 4. Jag tror kontakter, kapital och kunskap kommer ändra sig vid högre ålder. Makt är pengar som man brukar säga , fast pengar har även den makt att förändra folk . Jag tror man ska ha en balans i livet, för att ha det bra . / Erik Carlsson NV1B

  SvaraRadera
 3. Min maktfaktor 4,77
  De faktorer som påverkar min makt mest, är som jag ser det, den utbildning som jag går. På grund av min allmänbildning som jag tror är ganska god känner jag mig säker och ger mig möjligheter att påverka. Jag har kontroll och en positiv känsla för situationen. Jag har kunskaper som gör att jag kan vara med och leda ex grupparbeten, men även att ta initiativ i andra sammanhang.

  Nej, jag blev inte förvånad eftersom jag fortfarande är ung utan högskoleutbildning och lön. Jag tror inte detta test är det enda alternativet för att mäta makt eftersom makt är mycket mer än pengar och kontakter. När man lever i en demokrati har du som enskild person makt att bestämma ganska mycket över dig själv.

  Min makt kommer enligt detta test att öka med åren. Jag kommer att högskoleutbilda mig, få arbete och lön. Mitt inflytande i samhället kommer att öka och jag får rätt att rösta. En av frågorna i testet handlade om kön, det är en sak som inte förändras. Män har mer makt, annars skulle frågan troligtvis inte vara med.

  /Johan Idoffsson NV1B

  SvaraRadera
 4. Louise Ericsson14 mars 2011 06:12

  Jag fick 4.23

  1. Troligtvis hur mycket pengar och kontakter man har. Dessutom är kunskap makt. 2.Jag blev inte särskild förvånad, jag är ung, har inte gått färdigt gymasiet och har inte en hög inkomst eller ens rösträtt. Sen kanske det räknas att jag är kvinna också. 3.De mäter olika faktorer som de anser ger makt, men de kan nog inte bli så exakt med bara 12 st frågor.4. Jag hoppas att min årsinkomst kommer vara högre, jag kommer att ha högre utbildning. Jag kommer inte byta kön.

  Louise Ericsson NV1B

  SvaraRadera
 5. Jag fick maktfaktorn 4,88.
  1.Jag tror att pengar och kontakter spelar stor roll för hur mycket makt man har. 2. Jag blev inte särskillt förvånad över mitt maktvärde. Med tanke på den åldern vi har så är det inte så konstigt att vi inte har mycket makt. Mycket kommer att förändras och om några år kanske vi är de mäktigaste i världen! 3.Jag tycker att testet är ganska bra för att bara vara 12 st frågor. Testet tar med dom stora bitarna men det finns mycket smått som spelar in, som inte är med. 4. Inkomst, utbildning, hur många gånger man nämts i media, kontakter och inflytande tror jag kommer att ändras över tid.

  Jonathan Falk NV1B

  SvaraRadera
 6. Jag fick 5,56
  - Jag tror att det som påverkar hur mycket makt jag har är hur många människor som respekterar mig (lyssnar på och tycker om mig). Jag lyssnar på de människor jag tycker jag kan lita på och jag tycker om. Ju fler människor som lyssnar desto mer makt. Alltså kontakter spelar roll hur mycket makt vi har.

  - Jag blev inte så förvånad. I vår ålder så tror jag det är svårt att få mycket makt.

  - Jag är tveksam om man kan mäta makt på det sättet. Man kan ha makt i olika perspektiv och det tycket jag är rätt svårt att mäta i bara ett test.

  - Hur mycket jag kommer tjäna kommer ändras med tiden. Mina kunskaper och erfarenheter kommer också ändras, även mina kontakter och på så sett kommer inflytandet ändras.
  Malin Stauber

  SvaraRadera
 7. Makt resultat: 4,46
  - Jag tror att det beror dels på en ställning i samhället, d.v.s om man har ett chefsjobb eller om man jobbar som städare. Dels tror jag också att det beror på vad folk tycker om en. Om folk ser upp till dig så kommer de att förhoppningsvis lyssna på dig, det är en typ av makt. Om du å andra sidan kanske är högt uppsatt så kommer folk förhoppningsvis lyssna på dig, mest p.g.a att de måste.

  - Jag blev inte det minsta förvånad, det känns inte som om jag har någon särskilt stor makt. Den enda "makten" jag har är hos mina vänner men man kan inte säga att jag bestämmer över dem men vi ser nog alla upp till varandra eftersom vi umgås med varann.

  - Jag tycker verkligen inte testet mäter makt. Det finns för det första många definitioner på vad makt är. Makt kan vara allt ifrån en diktator till någon inom kompiskretsarna. För det andra så tycker jag att det finns så många saker som spelar roll.

  - Vilken typ av makt som jag kommer ha kommer förändras. Ifrån kompis "makt" till mera högt-uppsatt-person "makt". Mitt kontaktnät kommer självklart att ändras. Min inkomst kommer, förhoppningsvis, också att ändras.

  Ha en fortsatt bra dag allesammans!
  // Simon Torell

  SvaraRadera
 8. Vilken faktor påverkar mest vilken makt ni har?

  Samma makt som alla andra människor, kanske mer i de sociala kretsarna..

  Blev ni förvånade över resultatet?

  Jag hade inga förväntningar...

  varför/varför inte?

  Jag fick 4,34, jag vet inte vad max är men antar att det är en skala på 1-10. Jag är inte förvånad eftersom att jag inte har någon större inkomst eller några förtroendeuppdrag.

  Mäter testet makt? varför/varför inte?

  Jag skulle inte vilja påstå att alla frågor i testet är avgörande faktorer gällande makt. jag tror inte min makt är beroende av vilken makt jag själv tror att jag har.

  Vilka faktorer kommer att ändra sig över tid? Och inte?

  Inkomst tror jag inte kommer förändras eftersom att i dagens samhälle kan vi köpa i princip allt med pengar. Jag hoppas att det inte det ska vara en avgörande faktor vilket kön man har.

  SvaraRadera
 9. Min maktfaktor: 4,54
  -Kontakter spelar mycket roll tror jag, även vilken inkomst och utbildning har stor del i det hela.
  - Nej, jag blev inte förvånad. Eftersom jag inte har börjat arbeta än utan fortfarande går i gymnasiet känns det inte som att jag har speciellt mycket makt.
  - Testet ger nog en ganska bra översikt, de största områdena finns med. Dock tror jag att det finns många fler, mindre saker, som också kan spela stor roll.
  -Väldigt mycket kommer ändra sig. Inkomsten, utbildningen, kontakter. Även vilket land man bor i kanske kommer att ändras. Detta gör att de flesta får mer makt när de börjar arbeta. Personligheten ändras dock inte speciellt mycket och detta kan också spela stor roll.

  Mathilda Mybeck NV1B

  SvaraRadera
 10. fick 5,33

  kontakter är viktigt, men det är nog så viktigt att visa respekt mot sina kontakter:
  "Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem." (mat 7:12, den gyllene regeln.)

  blev inte förvånad. man har inte full makt, ens över sitt eget liv, innan man fyllt 18 år.

  jag tror inte att testet mäter den typ av makt som vi har nytta av ännu. det utgår mestadels ifrån vilken utbildning, och därmed vilken lön man har. Det kan dock ge en indikation på hur stor möjlighet man har att "köpa" rätt beslut (mutor).

  inkomsten och utbildningsnivån kommer att ändras, men hemlandet förblir troligen detsamma.
  erik, n

  SvaraRadera
 11. Min maktfaktor: 4,55
  -Jag tror att kontakter och kunskap är det som påverkar mest.
  -Jag blev inte så förvånad över resultatet, eftersom jag fortfarande går på gymnsiet så fanns det många fler utbildningar efter det.
  -På ett sätt mäter det makt, men det är alldeles för övergripande för att visa nått riktigt resultat. Det finns massor med små faktorer som spelar in.
  -Man kommer troligen ha högre utbildning, få lön, ha fler kontakter såsom på jobbet. I det stora hela påverka mer på världen även om det bara är genom sitt jobb. Man får mer makt över vissa, men kanske fortfarande inte på hela världen. Det finns också saker som inte kommer ändras lika mycket, som ens personlighet. Är man karismatisk så har man lättare att övertyga personer än vad en blyg person har.

  SvaraRadera
 12. Intresssanta resultat. Hur stor påverkan har de "mjukare" frågorna? Känns någon av faktorerna orätttvis? Varför i så fall? Har ni testat att göra om testet som någon annan? Genom att byta kön, land, inkomst eller något annat?

  SvaraRadera
 13. Jag fick 4,85. Jag tror att frågan om mediaomnämning påverkar resultatet mest. En person som nämns i media mycket har stort inflytande över folks liv och tankar då många tänker på och funderar en hel del över vad som sägs i media och det är en källa som alla kan komma åt. Även om man inte är respekterad i samhället kan man ha stort inflytande om man blir omnämnd i media, folk kan till och med ta åt sig saker som människor de inte gillar säger mer än från dem de gillar. Om till exempel en seriemördare skulle uttala sig i en tidning tror jag att folk skulle ta till sig det.
  Jag hade inga som helst förväntningar av hur testet skulle gå till eller över resultatet och jag har heller inte mycket att jämför med så jag reagerade inte på något speciellt sätt över resultatet.
  Jag tror att testet mäter en viss sorts makt, snarare inflytande över medmänniskor än makt. Testet har även många frågor om status; inkomst, utbildning och mediaomnämnande. Jag tror inte att man kan mäta makt med ett test eftersom makt inte bara är saker man kan förklara utan också beteende och inställning till och tankar om olika saker. Har man beter sig mot sina medmänniskor tror jag är en väldigt viktig faktor till hur mycket makt man har.
  Faktorer som ändrar sig över tid är bland annat utbildning, inkomst (förhoppningsvis) och troligtvis kontakter samt intressen. Kön förändras troligtvis och förhoppningsvis inte och det är troligt att nation också förblir densamma. De som inte förändras är i de flesta fall inte de viktigaste faktorerna då både män och kvinnor kan ha mycket makt samt att man kan ha makt var man än befinner sig, världslig makt är dock inte lika stor om man är från mikronesiska federationen som om man är från USA av självklara anledningar.

  Tack å hej
  Viktor Olsson NV1B

  SvaraRadera
 14. Jag fick 4,33 på testet.

  Karisma och tankesätt spelar nog större del i hur mycket makt man har än inkomst och liknande tror jag. Gör en jämförelse med en person som tjänar dubbelt så mycket som mig kan inte få mig att gå med på något jag är emot pga inkomst, pga mutor, ja, men inte pga inkomst.

  Jag hade inte förväntat mig något speciellt resultat och tror inte att testet mäter makt då frågor som mäter karisma och tankesätt inte var med och är svåra att få med på ett bra sätt. Testet mäter snarare status för oss ungdomar.Status för oss är att ha tex hög inkomst, makt är inte samma sak enligt mig, som jag beskrev ovan, är hög inkomst coolt men får mig inte att ändra åsikt om något.

  Pengar kan vara en sak som kommer att spela större roll i framtiden då naturkällor som olja kan komma att vara mycket eftertraktade och då de sinar kommer priset att stiga. Karisma och tankesätt är dock personliga drag som alltid har och förmodligen kommer att spela roll (vet inte hur det var för 20 000 år sedan men...).

  Andreas Jan Svensson NV1B

  SvaraRadera
 15. Oskar Zacharoff15 mars 2011 04:22

  Resultat på maktskalan: 5,7

  1)Det finns många viktiga faktorer som påverkar hur stor makt man har. Några exempel som jag tror är viktiga är inkomst, mediaförekommande och vilken position man har i samhället. Alla dessa tre saker har två saker gemensamt, respekt och uppmärksamhet. Därför är dessea exempel viktiga.
  2) Ja blev inte förvånad över mitt resultat eftersom jag inte tror på att man kan mäta makt med hjälp av frågor. Jag hade inga förväntningar.
  3)Jag tycker inte att detta testet mäter makt eftersom makt är något som hela tiden ändrar sig beroende på vilken situation man är i. Om man t.ex. har väldigt mycket pengar mitt ute i vildmarken så hjälper inte det, då är det den som har kunskap om att överleva som har klar fördel och därmed makt.
  4)Något som kommer att ändra sig i samhället är kvinnornas makt och vikten av en bra utbildning. Idag blir det allt mer viktigt att ha en bra utbilning för att få ett bra jobb. Förr kunde man t.ex. var praktiskt lagd och få ett bra jobb som t.ex snickare utan utbildning men idag måste man ha en utbildning för allt.
  /Oskar Zacharoff

  SvaraRadera
 16. jag fick 4,56 makt poäng.

  jag tror att vårt inflytande och vår makt mycket beror på vilken utstrålning och karisma man har och såklart pengar kan i vissa sammanhang spela en roll.

  Nej, att det skulla vara en ganska låg siffra var väl väntat eftersom det kändes som ett test för äldre ( färdigutbildade, fast anställda).

  Lite men om det skulle mäta makt mer skulle det vara fler frågor och med större vidd.

  Lön, vidareutbildning och relations erfarenheter är saker som kommer att ändras medans saker som hör till din persolighet kommer att kvarstå som utstrålning och karisma.
  // Marcus Brunström

  SvaraRadera
 17. Resultat: 5
  1.Jag tror att det som påverkar resultatet mest är hur många kontakter du har och hur mycket respekt du har utav dessa. Även ekonomin, alltså din inkomst tror jag påverkar en del om du vill ha makten över ett större område som t.ex. ett land eller en plats. Vill du däremot ha makt över dina vänner eller något liknande så är det helt annorlunda. Vad som påverkar mest beror alltså helt enkelt på vilket sammanhang man talar om.

  2.Jag hade inga direkta förväntningar på detta test då jag är skeptisk till att man kan mäta sin ander makt genom ett test på 12 frågor.

  3.Jag tycker inte att testet mäter makt på ett korrekt sätt då jag anser att någon/några frågor som är med inte skulle behövas för detta. Man kan inte heller säga att testet mäter all sorts makt, snarare endast makt över sina medmänniskor då de flesta frågor kretsar kring ekonomi, kändisskap och karisma.

  4.Mycket kommer troligen att förändras, bland annat utbildning, ekonomin då man förhoppningsvis får ett bra jobb, man kommer även att utvidja sitt kontaktnät vilket även det kommer att visas i ett "högre maktresultat".
  -----------------------------------------------
  // Oscar Olsson

  SvaraRadera
 18. Maktfaktor - 4,77

  1. Den frågan som påverkar mest är den frågan angående inkomster och påverkan på samhällslivet även hur ofta man nämns i media.
  2. Jag blev inte särskilt förvånad eftersom jag inte hade några förhoppningar om resultatet då jag inte tror att man kan mäta makt på det här sättet.
  3. Jag tycker inte det här testet mäter makt eftersom man hela tiden anpassar sig efter vilka man umgås med eller vilka personer man träffar, alla har olika kunskaper och status.

  Besitter man kunskaper om tex laga en bil som har gått sönder och är mitt ute i ingenstans och det är den enda utvägen att bilen startar. Då hjälper det inte att du har mycket pengar eller tjänar sjukt mycket. Då har den personen som har kunskap om bilar makten. Dvs man har makt i olika situationer beroende på vad man är bra på eller har kunskap om.

  4. Jag tror min maktfaktor kommer förändras beroende på att mina inkomster samt kontakter kommer öka med tiden jag blir äldre.

  Emil Svelander Nv1B

  SvaraRadera
 19. Jag fick 4,61.
  1)Det finns många olika faktorer och jag tror att de har stor roll för maktmöjligheten. Ingen är så mycket större än någon annan. Att vara man eller kvinna betyder ju i stort sätt rätt mycket efersom man i dagens samhälle anser att mannen har större roll. Inkomst och utbildning har väl mycket med erfarenhet att göra och det har ju inte jag.
  2) Eftersom att det mesta är 10 så tror jag inte att det är omöjligt att jag har 4,61! I vardagen så tränar jag mina två barngrupper som ger mig rätt mycket makt. Jag är ledare för dem. Men frågorna var ganska bas och gick inte riktigt in på de sorters frågor, mer om utbildning och jag är bara 16 år gammal och kan därför inte visa att jag har makt för min ålder när frågorna baserar sig på äldre människor.
  3) Det mäter makt i vuxenlivet. Jag tycker att frågorna var ganska svåra att utveckla för mig som är så ung. Man måste ju inte ha makt bara för att man har mycket pengar. Man kan ha makt genom att vara bättre på någonting genom exempel i en sport. Det kan visa makt. Men frågorna var inte så lätta för en tjej som mig att svara på eller att kunna visa någon som helst makt som jag kanske har.
  4) Min inkomst, utbildning, jag kanske har flyttat, arbetskontakter osv.
  /Matilda Nordström!

  SvaraRadera
 20. Jag fick 5,1 poäng.

  Jag tror att karisma och kunskap påverkar mest hur mycket makt vi har.

  Till en början blev jag förvånad för 5,1 verkade ganska lågt. Men efter att jag försökte få så högt jag kunde och bara fick 7,8 verkade 5,1 ungefär som jag förväntade mig.

  Testet är baserat på egenskaper som människor med makt har, men att inneha dessa egenskaper behöver inte innebära att man har mycket makt. Man behöver rätt kombination av dem, en person med mycket kunskap men som inte kan övertala någon har svårt att få någon makt.

  Utbildning och inkomster kommer förändras över tid. De andra faktorerna kräver än förändring i personlighet vilket är svårt, men inte omöjligt, att göra.
  /Tisell

  SvaraRadera
 21. Resultat på makttest: 5,77
  (Som tjej: 5,54)

  Jag tror att karisma är en av de faktorer som påverkar mycket. Om du har möjlighet att tala för dig själv och övertyga andra genom det du gör så skapas en makt på det sättet. Jag tror att det alltid har varit så att de som kan få med sig andra i sina åsikter har makten att påverka.

  Jag hade inga förväntningar på vad jag skulle få för resultat men om man jämför med vad andra har fått verkar jag ju inte helt maktlös.

  Vad testet mäter beror på i vilket sammanhang det sätts in i och vilken del av samhället man vänder sig till. I vår ålder så känns en del frågor inte speciellt relevanta för vilken makt vi har i vår omgivning, där det mer är karisma och sätt att vara som avgör en maktposition enligt vad jag tror.

  Jag tror att makten från pengar kommer att bestå och vara en viktig maktkälla framöver också. Jag tror också att naturtillgångar kommer att ta över mer och mer i maktsammanhang. När tillgångarna begränsas kommer de som tillslut har tillgång till de sista resurserna vara de som klarar sig bäst, de kommer att kunna användas som maktkälla eftersom att efterfrågan kommer att vara högre än tillgången.

  // John Weman

  SvaraRadera
 22. Resultat på makttest 5,01


  - Jag tror att det är flera faktorer som påverkar. Men den faktor som påverkar mest tror jag är karisman att kunna vara social och få kontakter.

  - Det är svårt att veta vad man ska jämföra med. Vad innebär det att få 5,01? Vad säger de?. Jag tycker inte att jag har speciellt mycket makt jämfört med typ Kungen eller Zlatan.

  - Jag tror det mäter makt till en viss del. För att de frågor som är med är nog de som är mest bidragande till ifall man har mycket makt eller inte. Men med 12 frågor får man inte med alla de frågor som man skulle behöva för att få fram ett mer exakt resultat.

  - Inkomsten och utbildning är väl de två största faktorerna. Men även kontakter kommer att ändras.

  / Erik Larsson

  SvaraRadera
 23. CP här, fick 5,33

  - De faktorer som påverkar en persons makt tror jag är hur andra ser på en dvs. om man respekterar och tar en på allvar. Om jag skulle se skulle någon som en "tok" och inte det minsta ta honom/henne på allvar anser inte jag att denna personen har någon makt, eller status som det kan refereras som. De som påverkar det i andra hand är karisman och utstrålningen personen har.

  Man behöver inte känna personen eller veta hur han/hon står socialt sett, t.ex. en VD för ett fett företag. Personens högt satta roll ger automatiskt mycket makt eftersom människor har mer respekt för en.

  - Nej, jag blev inte förvånad. Inte för att jag förväntade mig något annat utan för jag egentligen inte bryr mig vilken makt jag har när det bestämms över ett litet test såhär. Dessutom visste jag inte om det var bra eller dåligt. Jag startade testet igen och försökte maxa poängen genom att svara det mest ultimata på alla frågor, men fick aldrig något riktigt högt värde ändå. Testet var dessutom inte anpassat till våran ålder vad gäller yrke och roll i samhället.

  - Klart det mäter makt, men är det verkligen det rätta settet att mäta det genom? Att ställa frågor som det eftersträvande idialet vill åtrå. Vem är det som bestämmer det när allat ycker olika vad makt är?

  -Alla faktorer som kan ändras, kan ändra makten. T.ex. yrkesrollen kan både förbättras och försämras, dvs. att makten kan både öka och miska. Sociala förmågan kan egentligen bara bli bättre, alltså kan man bara bli bättre på att kommunicera och lära känna nytt folk. Varje gång man träffar någon ny person kan man spela vem som helst, man kan utstråla och få personen att tycka hur man vill om sig själv. Det är en makt.

  SvaraRadera
 24. Resultat: 4,45

  -Utbildning och kontakter tror jag spelar mest roll.
  -Jag vet inte, har inte direkt något att jämföra med så jag hade ingen tanke alls om vad jag skulle få. Så nej, jag blev inte förvånad.
  -Ja och nej. Det är svårt att säga för makt är ett så brett begrepp. Det mäter väl i alla fall en del av de faktorer som kan kallas makt. Det är individuellt, tror jag, vad man anser att makt är. Jag vet inte riktigt om jag tycker att det mäter makt, det är svårt att säga. Det borde kanske ha inehållt fler frågor för att anses vara pålitligt om ”makt-mätare”.
  - Utbildning och lön kommer förhoppningsvis att ändras över tid. Även kontakter och kanske publicitet i media, beroende på vad man kommer att jobba med o.s.v, kan ändras. I takt med ökad utbildning kan även inflytandet öka.
  Kön kommer inte att ändras över tid, och inte heller bakgrund och uppväxt. Det kan vara faktorer som spelar roll, beroende på vad saken gäller.
  //Johanna Nv1b

  SvaraRadera
 25. Resultat 4,84

  Inkomster,kontakter och utbildning.

  Inte direkt då testet är gjort för vuxna och då t.ex vi inte har någon större inkomst drar det ner värdet.

  Inte perkfekt men det ger lite ljus om ens situvation men man borde inte gräva ner sig i ett resultat från denna undersökning.

  det som kommer ändras är främs inkomsterna men också antagligens ens kontakter och inflytande på nationell nivå.

  // Jesper L Nv1B

  SvaraRadera
 26. 1. Jag tror att det är mest kontakter och kanske kunskap som spelar mest roll, men också inflytande inom media.

  2. Jag blev inte speciellt förvånad, eftersom jag är ung och har inte särskilt mycket makt och frågorna var inte heller speciellt anpassade för oss ungdomar.

  3.Det är inte speciellt lätt att mäta makt med 12 frågor, därför tycker jag inte att detta test mäter makt. För att vara 12 frågor kan det ändå visa en liten ungefärlig makt.

  4. Min inkomst, kunskap, kontakter och vem vet, kanske också inom media. Beroende på vilken utbildning jag tar får jag också olika mycket makt.
  /ismael NV1b

  SvaraRadera
 27. Jag fick 3.53 (!) på testet

  1. Jag tror att det är ålder, utbildning, land och kontakter som påverkar mycket.

  2. jag kände på mig att jag skulle få ett lågt resultat, men inte så lågt. Min ålder och utbildning har nog påverkat en del, men kontakter kanske också påverkar.

  3. Det beror på. Makt kan se annorlunda ut i olika situationer.

  4. Ålder (självklart) och utbildning. Fler kommer jag inte på.

  /Alexander Nordh NV1B

  SvaraRadera